Nieuws

Helaas gaat Dyba, onze mondhygiëniste, bij ons weg. Ze gaat voorlopig helemaal stoppen met werken om al haar energie aan haar jonge gezin te besteden.

We zijn op zoek naar een waarnemer die haar afspraken op dinsdag kan overnemen, op maandag hebben we vanaf 11 september een nieuwe collega mondhygiëniste.

RTL Nieuws, 5 december 2022

Het WK wordt niet alleen op het veld gespeeld maar ook in de mond. Zo luidt de slogan van de tandartsenpraktijk waar de spelers van Oranje werden onderzocht voordat ze afreisden naar Qatar. Want volgens de tandartsen presteren spelers beter wanneer ze een gezond gebit hebben. En dat geldt niet alleen voor topsporters.

Roel De Maat (tandarts van Oranje) benadrukt dat niet alleen de spelers maar ook de supporters baat hebben bij een bezoekje aan de tandarts. "Uiteindelijk gaat het erom dat iedereen zonder problemen in de mond rondloopt. De mensen die thuis naar een wedstrijd kijken hebben misschien reuma, longproblemen of hart- en vaatziekten. Die problemen kunnen door een slecht gebit alleen maar ernstiger worden." 
"De bacteriën in een ongezonde mond hebben namelijk een aantoonbaar negatieve invloed op longen, gewrichten en vaten", gaat hij verder. "Door naar de tandarts te gaan kunnen die problemen aangepakt of voorkomen worden."

Klik hier om verder te lezen...

Gelezen op Nu.nl november 2022

 

Bloedend tandvlees lijkt een onschuldig kwaaltje. Maar is dit wel zo, of zegt het iets over je gebit en je gezondheid? Wat zijn de oorzaken van bloedend tandvlees en hoe kun je het behandelen? Twee experts leggen uit hoe het zit.

 

Bloedend tandvlees is niet goed en, tenzij je iets hebt kapotgemaakt, vrijwel altijd een teken van ontsteking. Ontstoken tandvlees begint door te veel plak op tanden en kiezen. Je afweersysteem reageert op een teveel aan plak en dat kan een ontstekingsreactie veroorzaken. In het begin gaat het hierbij om gingivitis, een oppervlakkige tandvleesontsteking. Lees verder....

Meer dan 2 op de 3 kinderen in Nederland hebben voor hun 18e verjaardag minstens één gaatje in hun gebit. En dat terwijl je die bijna altijd kunt voorkomen als je goed voor de mond van je kind zorgt. Maar weet jij hoe dat moet?

 

Doe de test!

Binnen 2 minuten weet je hoe het met jouw kennis van de mondzorg gesteld is. En je weet daarna precies welke gemakkelijke stappen je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je kind opgroeit met een gaaf gebit. Ga naar: www.allesoverhetgebit.nl .

Klik hier voor het volledige artikel.